Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Két és fél órával a zárás előtt, közép-európai idő szerint este fél nyolckor a Dow Jones Industrial Average 22 375,50 ponton, 0,02 százalékos pluszban állt. A tőzsdén jegyzett legnagyobb amerikai részvénytársaságok Standard & Poor's 500-as mutatója 0,04 százalékkal, 2505,62 pontra, a technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója pedig 0,23 százalékkal, 6446,59 pontra csökkent.

Bár a részvények többsége jól teljesített, mindhárom mutatóra erős nyomást gyakorol, hogy az Apple információtechnológiai óriáscég 2,5 százalékot esett, miután a vállalat elismerte, hogy okosórájának legújabb modelljénél gondok vannak a mobilhálózathoz való csatlakozásban.

A Fed nyíltpiaci bizottsága valószínűleg változatlanul hagyja a szövetségipénz-kamatlábat, és dönt arról, hogy mikor kezdi el masszív kötvényállományának leépítését. Bár az infláció továbbra is makacsul a 2 százalékos célszám alatt maradt, a legfrissebb adatok a fogyasztói árak emelkedésének gyorsulását jelzik, így július óta először 50 százalék fölé emelkedett egy decemberi kamatemelés esélye.

A globális kereskedelem szempontjából legjelentősebb két nyersolajkeverék, az északi-tengeri Brent és a nyugati féltekén irányadó West Texas Intermediate (WTI) a határidős jegyzésekben közel 2 százalékkal drágult.

Jóllehet az amerikai nyersolajkészletek a vártnál nagyobb mértékben nőttek a múlt héten, az árakat támogatja, hogy Irak megerősítette, az OPEC meghosszabbíthatja a jövő év márciusban lejáró kitermeléscsökkentési megállapodást, sőt, az eddigieknél is nagyobb mértékben korlátozhatja a kitermelést. A legközelebbi, novemberi határidős jegyzésekben a Brent hordónkénti ára 1,98 százalékkal 56,23 dollárra, a WTI-é pedig 1,92 százalékkal 50,86 dollárra kúszott fel.

A dollár 0,06 százalékkal gyengült az euróhoz képest, egy euró 1,2001 dollárt ért este a bankközi devizapiacon. A japán jenhez képest 0,13 százalékot veszített értékéből a dollár, 111,45 jenen forgott.

Az arany unciánkénti ára decemberi szállításra 0,41 százalékkal, 1316,03 dollárra nőtt a New York-i árupiacon.

Fotó: EPA/Andrew Gombert

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!