Randel Freeman, a Centaurus Capital befektetési cég igazgatója levelet juttatott el a Mol vezetőségéhez, amelyben rámutatott: a javasolt 32 ezer forintos részvényenkénti OMV ajánlat megfelelően kedvező. Egyben felszólította a cégvezetést, hogy álljon le minden olyan lépéssel, ami alááshatná az OMV-vel való kapcsolat szorosabbra fűzését, ami - Freeman szerint - a részvényesek és a Mol érdekét is szolgálja. A Centaurus Capital részesedése a Mol-ban meghaladja a 100 millió eurót. 

A minap hasonló tartalmú nyilatkozatot tett, Mark Mobius, aki az OMV-ben és a Mol-ban egyaránt 5 százaléknál kisebb részesedéssel rendelkező Templeton Asset Management Ltd elnöke. Szerinte a két olajvállalat egyesítése esélyt adna a közép-európaiaknak, hogy felvegyék a versenyt az orosz energiamogulokkal, akik már most is Kelet-Európában nyomulnak, hogy megerősítsék tárgyalási pozícióikat. Mobius szerint a fúzió mindkét vállalat számára profitnövekedéssel járna.
 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!