A Mol abban állapodott meg az ING Bank N.V-vel, hogy a köztük 2013. november 22-én létrejött 5 millió 220 ezer darab "A" sorozatú Mol törzsrészvényre vonatkozó opciós szerződés alapján fennálló opciós jogokat valamennyi részvény vonatkozásában 2014. november 27-én pénzbeli teljesítéssel elszámolják. A kötési árfolyam 47,4444 euró részvényenként.

Egyidejűleg a Mol és az ING november 24-én részvény opciós szerződést kötött, melynek eredményeként a Mol amerikai típusú vételi opciót, az ING pedig európai típusú eladási opciót szerzett 5 millió 220 ezer "A" sorozatú Mol törzsrészvényre. Mindkét opció lejárata 1 év további plusz egy év hosszabbítási lehetőséggel. A vételi és eladási opció kötési árfolyama egyaránt 50,92842 dollár részvényenként.

A tranzakciók nem változtatták a Mol sajátrészvény állományát: a társaság közvetlen és közvetett tulajdonában 2 842 147 darab "A" sorozatú, valamint 578 db "C" sorozatú Mol törzsrészvény van.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!