Az Egyesült Államok vezető tőzsdeindexei a nap végére optimista hangulatba kerültek a mai munkaerő-piaci adatok közlése előtt. A Dow Jones négynapos csökkenés után 0,69 százalékos emelkedéssel 9344,61 pontig kapaszkodott, az S&P 500 0,85, a Nasdaq pedig 0,82 százalékkal előző napi záró ára felett végzett. Az ipari szektorban a Caterpillar 3,5, a General Electric 1,9 százalékot tudott növekedni. A vártnál jobb forgalmi adatok húzták fel a kereskedelmi szektort: a Target 1,7, a Costco Wholesale 8,6, a Gap pedig 7,6 százalékot emelkedett csütörtökön. A Family Dollar Stores árfolyama - miután 6600 üzletének fele külső átalakításon ment keresztül, negyedéves forgalma viszont a várakozások alatt maradt - 8,6 százalékot esett. Magára talált a pénzügyi szektor is, a Citigroup 4,6, az AIG pedig 10 százalékkal forgott drágábban szerdai záró áránál a nap végére. A Moody's és a Standard and Poor's viszont 7,1, illetve 10 százalékos mínuszt könyvelhetett el az előttük álló, 5,86 milliárd dollárt érintő per miatt, mely azt hivatott eldönteni, a cégek tényleg szándékosan eltitkolták-e az összetett hiteltermékek kockázatait. Második napja élvezi a biztonságot kereső befektetők kegyeit az aranyipar: a bányavállalatok közül a Newport Mining 4,5, a Barrick Gold pedig 4,3 százalékkal növelte tegnapi emelkedését. A Nokia 4,6 százalékkal került előző napi záró ára fölé, miután bejelentette: olyan eszközöket fog biztosítani, amely könnyebbé teszi külső fejlesztők számára a telefonos alkalmazások létrehozását. Sok kétség merül fel a növekedés megindulásával kapcsolatban, ezért a következő hetekben a makrogazdasági adatok, a munkanélküliség és a fogyasztás alakulása határozza majd meg a piacokat - mondta Bill Stone, a PNC Wealth Management stratégája.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!