A reggeli, 295 forint feletti szinteket követően 294,80 környékére jött le az euró árfolyama délhez közeledve - ugyanekkor a dollár egysége 217,80, a svájci franké 237,30 forinton állt, de nem sokkal később újra meglódultak az árfolyamok. Pár perccel dél előtt már 296,20 forinton állt az euró.

A látványos visszagyengülést Kolba Miklós, az ING Bank devizaüzletágának vezetője azzal magyarázta, hogy Orbán Viktor Brüsszelben közölte, a kormány rugalmas hitelkeretet kért az IMF-től, de a Valutaalap nemet mondott. További részleteket a miniszterelnök nyilatkozatáról itt olvashat.

Ezt megelőzően a forint az euró dollárhoz mért erősödését követte, ha nem is túl szorosan: a keresztárfolyam 1,3550 közelében is megfordult a nap közepén. Ilyen erős utoljára 2011 őszén volt az euró.

Bár a 295 alatti szintek jó jelnek tűntek, technikai elemzésünk szerint a magyar deviza kilátásai akkor fordulnának pozitívra, ha sikerülne egy markáns, 288 forint alatti zárást produkálnia a keresztárfolyamnak.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!