A fázis IIb vizsgálat a Cariprazine hatásosságát és biztonságosságát értékelte, bipoláris depresszióban szenvedő betegek körében, ami pozitív előzetes eredményeket hozott.


A skizofréniában és bipoláris mániában korábban befejezett fázis III vizsgálatok mellett most már mind bipoláris depresszióban, mind major depresszióban rendelkezik pozitív fázis IIb vizsgálatokkal a Cariprazine.

Dr. Marco Taglietti, a Forest kutatási és gyógyszerfejlesztési alelnöke kiemelte, céljuk, hogy folytassák a Cariprazine fejlesztését a különböző pszichiátriai betegségekben szenvedő betegek számára. Dr.Szombathelyi Zsolt, a Richter kutatási igazgatója elmondta, elégedettek a vizsgálatok előzetes eredményeivel.

Beke Zsuzsa, a Richter PR-vezetője a portfolio.hu-nak elmondta, a bipoláris depresszió kapcsán végzett klinikai vizsgálatok jelentőségüket tekintve fontosabbak, mint a major depresszió. Itt is két vizsgálat kell a terápiás kiterjesztéshez, a következő vizsgálat időpontja egyelőre nem ismert még.

A Richter hetekkel ezelőtt tette közzé, hogy a Cariprazine-nál folyó fázis IIb klinikai vizsgálatokat folytattak major depresszióban, melyek szintén pozitív előzetes eredményekkel szolgáltak.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!