Bár ezzel leginkább talán a nyilvános vételi ajánlata folytán 73,67 százalékos tulajdoni hányad várományosát, a magyar államot örvendeztethette meg leginkább.

A társaság az időszak során 12,94 milliárd forintos árbevételt ért el, amely így több mint negyedével haladja meg az egy évvel korábbit. Éves szinten csaknem tízszázalékos növekedéssel 39,32 milliárd árbevételt könyvelhetett el a Rába, amiben a Futómű üzletág közel 15, illetve az Alkatrész üzletág 11 százalékos emelkedése mellett a Jármű üzletág bevételének 11 százalékos csökkenése játszott szerepet.

A vállalat kiemelkedő, 27,4 százalékos bruttó fedezet és 2,27 milliárd forintos EBITDA mellett 1,71 milliárdos üzemi eredményt könyvelhetett el a negyedik negyedévben.

Elsősorban a gyengébb forint folytán 160 milliós veszteség képződött a pénzügyi soron, ám még így is 1,72 milliárdos nettó eredménnyel zárta az időszakot, ami több mint 700 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbi azonos időszakét. Az év egészét tekintve a Rába csoportszinten 39,32 milliárdos árbevétel mellett közel 465 millió forintos adózott eredményt ért el. Az egyes üzletágaknál negyedéves és éves szinten egyaránt tetten érhető volt az EU-s export dinamikus bővülése. Az amerikai kivitel a Futómű egységnél csupán 5 százalék körüli mértékben emelkedett, így a csaknem felével bővülő európai exportból származó árbevétel beérte a tengerentúlit.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!