A csütörtöki kereskedést 19 346 ponton fejezte be a BUX index, ez 0,2 százalékkal volt alacsonyabb a szerdai értéknél. A forgalom megfelelt az átlagosnak, abban sem volt megoldás, hogy az OTP járt az élen 6 milliárd forint feletti üzletkötésével. Mellette csak a Mol tudott egymilliárd fölé menni.

A vezető részvények többsége visszaeséssel fejezte be a napot, csak a Mol lógott ki felfelé a sorból 0,1 százalékos felfelé araszolásával, ami 16 310 forintos záróárfolyamot eredményezett. A nap vesztese az OTP lett, mely 2,85 százalékkal 5081 forintig zuhant, miközben a Magyar Telekom papírjaiért minimális gyengülés után 359 forintot fizettek.

A gyógyszergyártók piacán is megtorpant az utóbbi hetekben tapasztalt emelkedés, hiszen a Richter 0,2 százalékkal 35 400 forintig esett vissza, míg az Egis 0,9 százalékos bukással 20 705 forinton állt meg.

Jó napja volt az első gyorsjelentését közlő Appeninnek, mely viszonylag élénk forgalom mellett 15 százalékos ugrást mutatott. A másik oldalon a Biomedical állt 19,6 százalékos zuhanásával, melynél nagyobbat csak a Pannon-Flax esett azok után, hogy kedden bejelentette egy leányvállalatának csődjét.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!