Nagy András, az Erste Befektetési Zrt. szerint átlagos forgalmú nap volt pénteken a magyar tőzsdén. Kiemelte: a Molt volt érdemes figyelni a magyar piacon, mivel sor került az MSCI-index átsúlyozására, amiben csökkent a magyar papír súlya. Ahogy várható volt, a Molnál a záró szakaszban kisebb eladói nyomás keletkezett.

A kereskedés utolsó néhány percében 170 forinttal csökkent a Mol árfolyama, ami az átsúlyozás technikai jellemzője és várhatóan hétfőn korrigálja a magyar piac. Ezzel együtt is felülteljesítő volt a magyar tőzsde az európai piacokhoz képest, a DAX például 1,8 százalékos mínuszban zárt - jegyezte meg a szakértő.

A Mol jegyzése 200 forinttal, 1,34 százalékkal 14 715 forintra csökkent, 7,8 milliárd forintos forgalomban. Az OTP részvények ára 29 forinttal, 0,51 százalékkal 5700 forintra esett, forgalmuk 5,0 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama nem változott 416 forintot ért, forgalma 453,6 millió forint volt. A Richter papírok árfolyama 35 forinttal, 0,77 százalékkal 4600 forintra erősödött, a részvények forgalma 1,7 milliárd forintot ért el.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!