Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
Az orosz Zapadno-Malobalikszkoje (ZMB) orosz olajcég - melynek 50 százalékos tulajdonosa a Mol - a per során megállapodásra jutott egyik tulajdonosával, az orosz Russznefty olajvállalattal, amely adósa volt - írja az MTI-Eco. A Zapadno-Malobalikszkoje (ZMB) cég azért indított keresetet áprilisban a Russneft ellen, mert nem kapta meg a leszállított kőolaj árát. A bíróság most lezárta az ügyet a peren kívüli egyezség alapján - írta a Vedomosztyi című orosz üzleti lap szerdán. Az egyezség értelmében a Russznefty vállalta, hogy 18 hónap alatt törleszti az olajszállítási szerződésben megállapított 6,1 milliárd rubelt, mely a büntetőkamattal együtt 6,3 milliárd rubelt tesz ki - a ZMB eredetileg ennél nagyobb összeget, 6,59 milliárd rubelt követelt. Somlyai Dóra, a Mol magyarországi kommunikációs igazgatója az MTI-nek megerősítette a megállapodást, és azt, hogy felek rögzítették a teljes kereskedelmi kintlévőség rendezésének menetét.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!