Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
Bár a BÉT indexe röviddel zárás előtt 27 000 pont fölött is megfordult, nem tudta tartani ezt a szintet, a nap végi 26 960,35 pontos érték pedig már csak 0,4 százalékkal múlta felül a keddit. A börze részvényszekciójának forgalma tovább csökkent, ezúttal 27,8 milliárd forint értékben születtek kötések. A legnagyobb hazai bank részvényei egészen kora délutánig bizonytalankodtak, majd lendületes emelkedésbe váltva 2,1 százalékos többlettel 9347 forinton zártak. Az ellenkező irányba mozdult ugyanakkor a Telekom, jegyzése 2,0 százalékkal 956 forintra esett, de néhány perccel zárás előtt 3 százalékos mínuszban, 946 forinton is született egy nagyobb kötés. A nap jó részét a piros tartományban töltő Mol végül 0,2 százalékos erősödést felmutatva 25 500 forinton várja a csütörtöki nyitást, míg a jobbára pluszban forgó Richter az olajpapíréhoz hasonló nagyságú, de azzal ellentétes irányú elmozdulással 37 115 forinton zárt. Az Egis jóval nagyobbat esett, mint szektortársa, az 1,6 százalékos veszteség 22 100 forintos árat eredményezett. Az FHB és a Fotex szintén a vesztesek táborát erősítette, előbbi 0,2, utóbbi 0,6 százalékos süllyedéssel. Technológiai fronton jobbára a vevői oldal volt az erősebb: a Freesoft ugyan ezúttal sem váltott ki érdeklődést, ám az econet.hu 1,5, a Synergon pedig 1,4 százalékkal drágult. A legnagyobb elmozdulást ezúttal is a likviditásmentes papírok produkálták: a Pannon-Váltó 8,6 százalékos ugrást, a Csepel 6,8 százalékos zuhanást produkált úgy, hogy a két instrumentum összesített forgalma még a 400 ezer forintot sem érte el.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!