A két fő tulajdonosnak köszönhetően közel 75 százalékos részvétellel vita nélkül fogadta el a Masterplast ma tartott közgyűlése az igazgatótanács javaslatait. A társaság osztalékot nem fizet a 2013-as év után, így a teljes, magyar mérleg szerinti 47,6 millió forintos eredmény a tartalékba kerül. (A társaság IFRS szerinti konszolidált eredménye 1,215 millió euró lett). A részvényesek egyhangúlag elfogadták az igazgatótanácsjavaslatát két új igazgatósági tag megválasztásáról. Az egyikük Dirk Theuns, aki egy, az iparágban jelentős szereplőnek számító kanadai társaság európai vezetésében szerzett évtizedes tapasztalatot, illetve Martin Hajdu György, a magyar tőkepiacon ismert közgazdász.

A részvényesek egyebek mellett felhatalmazták az igazgatótanácsot saját részvények vásárlására, másfél évre szólóan, 3 millió darab erejéig.

A közgyűlésen Tibor Dávid, a társaság egyik fő tulajdonosa (képünkön) elmondta, hogy a Masterplast pozitív folyamatokat var az idei és a következő évtől. Mivel mind a magyar, mind a régiós országok gazdaságában a kilábalás jelei már mutatkoznak, ez a Masterplast gazdálkodását kifejezetten pozitívan érintheti.

Tibor beszélt az uniós támogatások új szakaszáról, amelynek fókuszában az energiahatekonysági beruházások lesznek. Ezek hatása inkább csak 2015-től mutatkozhat meg, ugyanakkor már az idén teljes mértékben jelentkezik a végrehajtott költségcsökkentő program és a társaságnál tavaly végrehajtott üzletpolitikai változások hatása, melyekkel a működés a magasabb megtérülést hozó termékek irányába mozdult el.

A szerző rendelkezik Masterplast részvényekkel.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!