New Yorkban a kereskedés kezdetén a DJIA-30 index 0,28 százalék, az S&P-500 index 0,26 százalék, a Nasdaq Composite index 0,29 százalék nyereséget mutatott.

Szerdán az amerikai indexek nyereséggel zártak, a DJIA 1,64 százalékkal, az S&P-500 1,70 százalékkal, a Nasdaq Composite 1,85 százalékkal emelkedett.

Az amerikai tőzsdék csütörtöki nyitásakor az európai indexek több-kevesebb nyereségben jártak: London 0,3 százalék, Párizs 0,4 százalék pluszt mutatott, a frankfurti DAX pedig minimális nyereséget. Az euróövezeti EuroStoxx50 gyűjtőindex 0,4 százalékkal, az európai FTSE Eurofirst 300 index 0,2 százalékkal erősödött.

Elemzők szerint a tőzsdei befektetők figyelme a Brexit-sokkról már kezd átterelődni jóval általánosabb makrogazdasági mutatók elemzésére, a világgazdasági növekedési kilátások mérlegelésére, valamint az olajárak alakulására. A főbb amerikai tőzsdei indexek már mintegy a felét visszanyerték a Brexit-sokk után elszenvedett árfolyamveszteségnek. A világ tőzsdéin két nap alatt 3 ezer milliárd dollárral csökkent a piaci tőkeérték a britek uniós távozását hozó szavazást követően.

Az olaj ára csütörtökön csökkent, az amerikai tőzsdei nyitáskor a WTI nyersolaj ára 2,35 százalékkal állt alacsonyabban hordónként 48,71 dolláron, a Brent nyersolaj pedig 2,24 százalékkal 50,17 dolláron.

Az olajárak csökkenése a múlt havi fennakadások után ismét növekedésnek indult nigériai olajtermelésre vezethető vissza.

Az arany spot ára 0,04 százalékkal 1319,44 dollárra emelkedett unciánként.

A dollár erősödött, az eurót 0,21 százalékkal jegyezték gyengébben 1,1101 dolláron.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!