Az egy évvel korábbi azonos időszakban 1,09 dolláros EPS-t ért el a bank.

A bevételek terén 27,4 milliárd dollárt könyvelhetett el a JPMorgan, ezen a téren is alaposan ráverve a 25,02 milliárdos prognózisra, illetve a 25,22 milliárdos tavalyi értékre.

Az eredményre több nagyobb tétel is hatást gyakorolt a gyorsjelentés szerint. A hitelkártya üzletágnál feloldott 1 milliárd dollárnyi céltartalékot egy azonos méretű tétel ellensúlyozta a lakossági üzletágnál, ahol a kényszerárverezési költségekre kellett elkülönítenie a banknak. A vállalati üzletág értékpapír ügyletein elért 837 millió dolláros adózás előtti profitot pedig az egységen belüli jelzálog-hátterű perköltségekre képzett 1,3 milliárdos tartalékolás húzta.

Jamie Dimon, a JPMorgan vezérigazgatója a gyorsjelentésben leszögezi, az eredmények a hitelpiaci trendek folytatódó javulását tükrözik, mind a lakossági mind vállalati szektorban. A hitelkártya üzletágnál is csökkent a leírások mértéke, ennek tudható be az egységnél a céltartalék-feloldás is. A jelzálog portfólió esetében a nemteljesítések aránya visszafogottan javult az előző negyedévhez képest, azonban a leírások mértéke továbbra is magas szinten maradt, és a továbbiakban is ezen a szinten ragadhat.

A JPMorgan Basel III szerinti Tier 1 Common tőkemegfelelési mutatója 7,6 százalékos volt az időszak végén, a teljes hitelállományra vetített 3,83 százalékos, 29,1 milliárd dollár teljes céltartalék szint mellett.

A pénzintézet az év eleje óta több mint 10 000 új alkalmazotatt vett fel.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!