Vételre ajánlja a Richtert a Raiffeisen, a korábbi 39 725 forintos célárukat 45 866 forintra emelik - írja a Concorde hírlevelében. A vállalatot érintő kockázatok egyre inkább csökkennek, a kötelező gyógyszertámogatás visszafizetés hatását már beépítették a modelljükbe és az export piacokon is javul a "biztonság", mivel az utóbbi időszak problémái után e piacok ismét erőteljes növekedést mutatnak. Szintén drasztikusan csökkent a devizakockázat, miután a Richter dollárkitettsége a korábbi 56 százalékról 30 százalék alá esett, amikor Oroszországban áttértek az euró alapú elszámolásra. Vételről tartásra minősíti le a Raiffeisen elemzője az Egis-részvényeket 22 293 forintos célár mellett. Bár közép és hosszú távon fenntartják, hogy az Egis kilátásai kedvezőek, rövid távon azonban a cég vélhetően elmarad majd a várakozásaiktól a meglepő marginzuhanás és a vártnál kedvezőtlenebb USD/HUF alakulás miatt. Az idei évre nézve alaposan csökkentették az eredményvárakozásukat, azonban távolabbra tekintve erre nem látnak okot.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!