Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A részvénypiac forgalma 41,99 milliárd forint volt az előző heti 79,91 milliárd után, de ezen a héten a húsvét miatt csak négy kereskedési nap volt a tőzsdén. A vezető részvények közül az OTP gyengült, a Richter, a Mol, a Magyar Telekom erősödött - írja az MTI.

Az OTP árfolyama 3,53 százalékkal gyengült, a hetet 8079 forinton fejezte be, heti forgalma 10,4 milliárd forint volt. A Richter árfolyama 2,77 százalékkal nőtt, csütörtökön 6855 forinton zárt, heti forgalma 6,51 milliárd forint volt. A Mol árfolyama 1,71 százalékkal emelkedett, 21 100 forinton zárta a kereskedést csütörtökön, heti forgalma 21,63 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom 0,82 százalékkal erősödött, a csütörtöki kereskedést 493 forinton zárta, heti forgalma 2,68 milliárd forintot ért el.

A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX 2045,26 ponton zárt csütörtökön, 6,71 ponttal, 0,33 százalékkal alacsonyabban, mint egy héttel korábban.

Hétfőn 0,41 százalékos csökkenéssel zárt a BUX, a magyar részvényindex a némethez hasonlóan kissé esett, ugyanakkor folytatódott a Mol napok óta tartó pozitív szériája. A vezető részvények vegyesen teljesítettek az előző napi záráshoz képest, a Mol mellett a Magyar Telekom árfolyama emelkedett kissé.

Kedden 0,83 százalékos eséssel zárta a napot a BUX, követve a nemzetközi trendet. Valamennyi vezető részvény gyengült az előző napi záráshoz képest, a Mol azonban így is az egyik legjobban teljesítő papír volt.

Szerdán 0,65 százalékkal emelkedett a magyar részvényindex, a vezető részvények a Magyar Telekom kivételével erősödtek az előző napi záráshoz képest, a legnagyobb mértékben a Richter.

Csütörtökön 0,66 százalékos emelkedéssel zárt a BUX, a vezető részvények az OTP kivételével erősödtek az előző napi záráshoz képest. Elemzők szerint a hét nyertese a Mol és a Richter lett, az OTP ugyanakkor eladói nyomás alatt volt egész héten.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!