Az ÁKK 40 milliárd forintot hirdetett meg 12 hónapos diszkont kincstárjegyből értékesítésre csütörtöki aukcióján. a benyújtott 70,500 milliárd forint jegyzési ajánlatból a meghirdetett összeget fogadta el az előző aukciónál 2 bázisponttal alacsonyabb átlaghozamon.

Az 1,86 százalékos hozam az eddigi legalacsonyabb a 12 hónapos diszkont kincstárjegy aukciók történetében, és egy bázisponttal haladja meg a 12 hónapos lejáratra szerdán a másodpiacon kialakult 1,85 százalékos referencia hozamot.

Az év elején 3,07, egy évvel ezelőtt augusztus közepén 4,01, a tavalyi év elején 5,30, 2012 elején pedig 9,96 százalék volt a 12 hónapos diszkont kincstárjegy aukciós hozama.

A minden második 12 hónapos diszkont kincstárjegy aukción rendszeresen piacra vitt változó kamatozású kötvényekből az ÁKK a mostani aukción 3 éves lejáratot hirdetett meg jegyzésre. A 42,650 milliárd forint jegyzési ajánlatból az ÁKK a meghirdetettnek megfelelő összeget, 20 milliárd forintot fogadott el a névérték 98,93 százalékán, 3 bázisponttal magasabb árfolyamon, mint az előző aukción.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!