Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Tízszerezte eredményét a FreeSoft, az informatikával foglalkozó, 260 embert foglalkoztató cégcsoport féléves gyorsjelentése 309 milliós adó előtti eredményről adott számot, a tavalyi első félév 28 milliós adó előtti profitja után. A FreeSoft idei terve - mint a társaság legnagyobb részvényese, Móricz Gábor, a Kaptár Befektetési Zrt igazgatóságának elnöke a napi.hu-nak elmondta - 10 milliárdos árbevétel és 500 milliós EBITDA elérése volt. Ehhez képest az első félév teljesítménye ( 5076 milliós, a tavalyit 28 százalékkal meghaladó bevétel, a tavalyi ötszörösére rúgó, 356 milliós EBITDA) merészebb reményekre is jogosít. Az ismert befektető abban bízik, hogy a FreeSoft idei adózott eredménye is meghaladja a félmilliárdot, amire a cég történetében még nem volt példa.

A négy informatikai cégből álló FreeSoft-csoport konszolidált, nettó eredménye 270 millió forint volt a tavalyi jelképesnek is alig nevezhető, 18 milliós féléves profittal szemben. A 82,5 százalékban birtokolt Humansoft duplázott ( 142 milliós adó előtti profittal), a FreeSoft anyavállalat 90 milliós veszteség helyett idén 131 milliós eredményt ért el. A két kisebb érdekeltség közül az adattárház szoftvereket előállító Axis 26 milliós veszteségből 9 milliós nyereségbe fordult, és csupán a banki jelentési programokat szállító Banksoft 8 milliós tavalyi eredménye olvadt negyedére.

A FreeSoft hitelállománya a félév folyamán a januári 576 millióról 311 millióra csökkent, a cég májusban egy 300 milliós kötvényt fizetet vissza. Ehhez a 2012-ben 146 millió forintért beszerzett 97700 saját részvényét kellett értékesítenie a tőzsdén, szerencsére tizmilliós eredménnyel.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!