Míg Londonban "mindössze" közel másfél százalékkal emelkedett az FTSE 100, addig a frankfurti DAX közel 3, a párizsi CAC 40 pedig több mint 4 százalékkal került szerdai zárószintje fölé.

A szektorok között jól szerepeltek a pénzintézeti papírok; a SocGen közel 9, a Deutsche Bank 5, de még a Barclay's is 2 százalékkal drágult. Míg az egyes cégek között a gyorsjelentését publikáló Unilever árfolyama szárnyalt, a gyengébb eredményeket közlő Royal Dutch Shell, Siemens és Alcatel-Lucent jegyzése csökkent.

A befektetői kedélyre elsősorban az Európai Központi Bank (ECB) elnökének szavai hatottak gyógyírként, Mario Draghi ugyanis gyakrolatilag közölte, minden eszközzel megvédik a közösségi devizát.

A bajban lévő eurótagországok börzéin is eluralkodott a vételi láz, így az olasz és spanyol irányadó index is robusztus, 4 százalékot meghaladóan nőtt. A madridi IBEX legutübb 2010 májusában nyújtott hasonlóan jó teljesítményt. A kötvénypiacok csökkenő hozamokkal követték le a hangulat javulását.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!