Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Tűzoltójármű-alvázak közös fejlesztéséről és gyártásáról írt alá szándéknyilatkozatot a Volvo csoporthoz tartozó Renault Trucks Defence és a Rába Jármű Kft jelentette be a győri cég. A hazai piaci lehetőségek kiaknázását célzó együttműködés a Renault élvonalbeli technológiájára és a Rába speciális kompetenciáira, fejlesztési és gyártási kapacitásaira épül.

A Renault és a többségi állami tulajdonú Rába együttműködése kiforrott technológián alapuló versenyképes termék gyártását eredményezi. Az együttműködés előkészítésében Szatmáry Kristóf, a Nemzetgazdasági Minisztérium gazdaságszabályozásért felelős államtitkára is részt vett.

A Volvo csoport és a Rába a potenciális piaci lehetőségek vizsgálatát követően döntött együttműködésük kiterjesztése mellett - áll a közleményben. A közös konstrukció alapja a Renault nagy teljesítményű, összkerékhajtású, terepjáró képességgel rendelkező alváza. A kooperációs gyártás keretében a Renault alvázegységei a Rába speciális alkalmazásokra tervezett futóműveivel és más Magyarországon gyártott tételekkel egészülnek ki. A partnerek a piaci kereslethez igazodva, hazai bázison, a Rába fejlesztési, szerelési és vizsgálati képességeire alapozva szervezik meg a gyártást. A Rába részvételével nemcsak az alvázak hazai tartalmának növelése, hanem annak helyi igényekhez történő igazítása is biztosítható.

A szándéknyilatkozat aláírását alapos műszaki előkészítés előzte meg, így a tűzoltójármű-alvázak első prototípusa várhatóan már az idei évben elkészül. A sorozatgyártás a piaci igényeknek megfelelő ütemezéssel indul. A Renault Trucks Defence és a Rába egy középtávú program keretében már 2014-től képes kiszolgálni a hazai igényeket.

A Renault és a Rába formálódó szövetsége kölcsönös előnyöket biztosít a feleknek. A Rába globális járműipari kapcsolatait megerősítve a speciális járműgyártás egy új szegmensébe kapcsolódhat be, míg kooperációs partnere tovább erősítheti pozícióit a magyar piacon - írja közleményében a Rába.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!