Az OTP tájékoztatása így szól: "Az OTP Bank Nyrt. értesíti a tőkepiac szereplőit, hogy a Társaság részvénykereskedésének 2011. szeptember 12-i felfüggesztésére annak alapján került sor, hogy a Kormány előzetesen jelezte: olyan bejelentésre készül, melynek jelentős hatása lehet a Bank részvényárfolyamára. A bejelentés szeptember 12-én megtörtént, ugyanakkor nem tartalmazott elegendő részletet ahhoz, hogy pontosan számszerűsíthető legyen az intézkedések pénzügyi hatása. A Társaság folyamatosan figyelemmel kíséri az Országvédelmi Tervben jelzett változások szabályozási lépéseit és azok Bankra gyakorolt várható hatásairól tájékoztatni fogja a piac szereplőit."

Az FHB tájékoztatója szerint "Az FHB Nyrt. a Budapesti Értéktőzsdéhez eljuttatott tájékoztatója alapján, melyben a Társaság jelezte, hogy a mai napon várhatóan olyan információ válik publikussá, amely az FHB Nyrt. részvényeinek kereskedésére jelentős hatással bírhat, kérte részvényei kereskedésének az adott tőzsdenapra történő felfüggesztését. A Budapesti Értéktőzsde vezérigazgatója 381/2011. számú határozatában az FHB Nyrt. részvényeinek tőzsdei kereskedését a 2011. szeptember 12-i tőzsdenapon a tőzsdei kereskedés kezdetétől a tőzsdenap hátralévő részére felfüggesztette, ugyanakkor kötelezte a Társaságot, hogy a felfüggesztést kiváltó okkal kapcsolatos rendkívüli tájékoztatását a tőzsdei szabályoknak megfelelően tegye közzé.

A Társaság - összhangban a Budapesti Értéktőzsde vezérigazgatójának fenti határozatával - a Magyar Köztársaság Kormányának a lakossági devizahitelek piaci árfolyamtól eltérített árfolyamon történő végtörlesztését lehetővé tévő javaslatának hírére az alábbi közleményt adja ki: A kormányfő által a Parlamentben a mai napon bejelentett intézkedési tervek publikus és végleges tervezetének hiányában a várható intézkedések tényleges eredménykihatása jelenleg még megbízhatóan nem megállapítható, illetve bármilyen részeredmény közlése félrevezető lehet. A javasolt intézkedéseknek a későbbiekben lehetnek olyan következményei, amelyek befolyásolhatják a Bankcsoport eredményességét. A Társaság vezetése mindent elkövet annak érdekében, hogy a tervezett intézkedések FHB Bankcsoportot érintő esetleges negatív hatásait minimalizálja."

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!