Az olajpapír kereskedését egészen fél egyig felfüggesztették, miután az OMV 32 000 forintos árfolyamon felvásárlási szándéknyilatkozatot tett. Az jegyzés természetesen meredek emelkedéssel indított, ami a BUX-ot is 27 900 pont közelébe repítette. A mutató mozgását ezután is elsősorban az olajrészvény ingadozása határozta meg: a jelentős pluszból hamar visszaesett, majd zárásra 27 733 ponton állapodott meg, ami 1,2 százalékos többletet takart. Az olajpapírok a kora délutáni start után 31 015 forintig lőttek ki, de érdemi forgalom csak a 28 ezer forint feletti és körüli sávban mutatkozott. Ezután fokozatosan elolvadt a többlet, záráskor azonban már ismét 27 930 forinton cseréltek gazdát a részvények, 3,6 százalékos nyereséget érve el ezzel hétfőhöz képest. A forgalom óriási, közel 45 milliárd forint volt fél nap alatt. A másik három blue chip piacán nyugodtabban teltek az események, a Richter és a strukturális átszervezést bejelentő Magyar Telekom stagnált, előbbi 36 800, utóbbi 970 forinton zárt. Az OTP árfolyama viszonylag széles sávban mozgott, a reggel még 9286 forinton is megforduló részvény kora délutánra 9050 forintra gyengült, nap végén pedig 9200 forinton állt, 0,2 százalékkal magasabban, mint egy nappal korábban. A kisebb papíroknál is jókora elmozdulások történtek, a skála két szélén a TVK és a Rába állt, előbbi 4,8 százalékkal 7800 forintra drágult, utóbbi 910 millió forintos forgalom mellett 4,7 százalékkal 2636 forintra gyengült. Eredményesen zárult a nap a 3,7 százalékkal dráguló Synergon és a 3,4 százalékkal felértékelődő Pannonplast-befektetők számára.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!