Románia fontos helyen szerepel a Mol-csoport hosszú távú növekedési stratégiájában, a Giurgiu-i terminál üzembe helyezése pedig fontos állomása  a cégcsoport terveink megvalósításában. A beruházás a Mol Romániai töltőállomás hálózatának növekvő üzemanyag-igényét biztosítja, hiszen az eladások évről évre emelkednek - mondta az ügyélet kapcsán Daradics Kinga, a Mol Románia ügyvezető igazgatója.

A Giurgiu-i üzemanyag-terminál a Duna parti vámszabad területen fekszik, alapterülete hozzávetőleg 15 000 négyzetméter, és a létesítmény közvetlen kapcsolattal rendelkezik a folyami szállításhoz. A projekt ma átadott első szakasza gázolaj tárolását és forgalmazását teszi lehetővé.

Az üzemanyag-terminál magas fokon automatizált, számítógépes vezérlésű, a tartálykocsik töltését irányító rendszerrel, illetve egy szintén automatikus adalékoló rendszerrel rendelkezik. A beruházási projekt második szakaszában további tartályokat építenek, amelyeket követően a terminál 7000 köbméteres tárolókapacitással fog rendelkezni.

Az üzemanyagot föld feletti tartályokban tárolják, amelyeket benzingőz visszanyerő rendszerrel szerelik fel, így minimálisra csökkenthető az illékony anyagok kibocsátása, a legszigorúbb szabványoknak megfelelően. A tartályok duplafalúak, vagy szivárgásnak ellenálló beton védőudvarban építik fel.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!