Meglehetősen pesszimista elemzéssel jött ki az RBC Capital a Twitter részvényeire, melyben elsősorban a cég hirdetési bevételeivel kapcsolatban fejezték ki aggodalmukat - írja  a Portfolio.

Az RBC több mint 1100 professzionális szereplőt kérdezett meg a hirdetési piacon, hogy mondják el benyomásaikat magával az online hirdetésekkel, valamint a Twitterrel kapcsolatosan. A cég az értékelés során nagyon alacsony pontszámot kapott.

A Twitter hét rivális között mindössze az ötödik helyet szerezte meg a hirdetők befektetésére jutó megtérülés tekintetében, egyedül a Yahoo-t és az AOL-t tudta megelőzni.

Az RBC korábban is végzett már hasonló felmérést, februárban 25 százalék mondta azt, hogy nem költ Twitter hirdetésekre, most ez az arány már 33 százalék. Azok aránya pedig, akik a hirdetési büdzsé 10 százalékáig allokálnak pénzt a Twitterre, 57 százalékról 54 százalékra csökkent.

Az eredmények hatására az RBC a korábbi semlegesről eladásra rontotta a papírokra megfogalmazott ajánlását, célárát pedig 17 dollárról 14 dollárra vágta vissza. A 14 dolláros célár 25 százalékkal alacsonyabb az aktuális tőzsdei árfolyamnál.

A hírre a részvények esésbe kezdtek a tegnapi zárás utáni kereskedésben, több mint 2 százalékot gyengült az árfolyam. Az idei évben a papírok már közel 20 százalékot estek, messze alulteljesítve a széles piacot, az S&P 500 index 6,5 százalékos emelkedést tudott felmutatni.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!