A nemzetközi piacokat jellemző hangulatromlás közepette a hazai szünnap miatti szűk forgalomban - a pénteki gyengülést követően - nem tud viszakorrigálni a forint.

Háromnegyed tíz tájban 304 forint fölött járt az euró, míg a dollár egységével 217 forint környékén kereskedtek. További rossz hír, hogy a svájci frank eközben erősödött az euróval szemben, a keresztárfolyam 1,2181-ig esett, majd 1,22-re korrigált. Mindez azt jelentette, hogy 249 forint felett is megfordult a frank árfolyama. Utoljára ilyen magasságban szeptember elején járt az árfolyam - a csúcsot a bőven 260 feletti augusztusi szintek jelentették.

A délelőtt folyamán kissé tovább romlott a helyzet, az euró 305, a svájci frank 250 közelében tetőzött, majd kissé lefelé korrigáltak a jegyzések.

Visszatérve az EUR/HUF-hoz, fontos megjegyezni, hogy sokadszorra megy neki az ellenállásnak az euró/forint árfolyam, ami így egyre gyengül. Ha ezt átviszi, újra a 2009-es csúcsokig szaladhat a jegyzés. Földi Balázs, a Commerzbank üzletkötője szeirnt, ha nem minősítik le Magyarországot, várhatóan nem pattan el az árfolyam, és megmaradhat a 300-as szint körül. Ugyanakkor, ha a hitelminősítők mégis kedvezőtlenebb kategóriába sorolják a magyar államadósságot, akkor a 325-ös kurzus is elképzelhető.

 

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!