Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A társaság a Budapesti Értéktőzsde honlapján megjelent közlemény szerint a Pió-21 Kft, Schmidt Mária családjának tulajdonában álló cég nyilvános vételi ajánlatot tett a Budapesti Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési Nyrt. (BIF) valamennyi részvényére, 548 forintos árfolyamon.

Az ajánlatot az ajánlattevő már benyújtotta jóváhagyásra a Magyar Nemzeti Banknak, az azonban annak jóváhagyásáról még nem határozott. Az ajánlatra azért van szükség, mivel az ajánlat szövegének tájékoztatása szerint a Pió-21 Kft és annak egyik tagja, Ungár Péter Károly most még csak jelenleg 32,997 százalékos befolyással rendelkezik a cégben, a 33 százalékos küszöb átlépéséhez viszont az ajánlat kötelező.

A Pió-21 Kft. tagjai a tájékoztatás szerint Schmidt Mária, Ungár Anna és Ungár Péter Károly, közeli hozzátartozók. A BIF-en kívül a Pió-21 Kft még négy társaságban rendelkezik részesedéssel, ezek az IM Média Kft, a K4A Lapkiadó Kft., az Aqua Park d.o.o. és a PIOka 21 d.o.o.. A tavaly alapított K4A Lapkiadó Kft. végzi a Figyelő és az ahhoz kapcsolódó figyelo.hu kiadását.

Az ajánlati árfolyam a cég egy részvényre eső saját tőkéje, mivel az magasabb az elmúlt 180 nap tőzsdei forgalommal súlyozott átlagáránál.

Az egykori BIF-elnök Ungár András családja kezében lévő PIÓ-21 Kft. már tavaly nyáron kezdeményezte a BIF teljes igazgatóságának visszahívását, amelyre az augusztusi közgyűlésen sor is került.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!