A kincstár elnöke a lapnak elmondta: a Magyar Államkincstár az év második felében további, nagyjából 100 milliárd forintnyi állampapírt értékesítését tervezi, amivel a forintalapú összesített forgalmazás elérheti az ezermilliárdot.

További bővülés lehet a kizárólag a kincstárnál kapható Babakötvény állományban is, a mostani valamivel több mint 22 és fél milliárdos állomány az év végére 25-26 milliárd forintra is emelkedhet. Mint mondta, az elmúlt hónapokban az országban újabb értékesítési pontokat nyitottak, jelenleg 79 ügyfélszolgálaton van lehetőség állampapír jegyzésére.

A legújabb adatok szerint a legnagyobb, több mint 405 milliárd forintos értékben Prémium Magyar Államkötvényt vettek a megtakarítók, a rangsorban a második a Kamatozó Kincstárjegy valamivel több mint 246 milliárdos összesített állománnyal, míg Diszkontkincstárjegyből 57 milliárd forint fölött forgalmazott a kincstár.

A meglévő, összesen több mint 890 milliárd forintnyi forintpapír mellett több mint 365 milliárd forintnyi euró alapú értékpapírt is értékesítettek.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!