A cég közleménye szerint a BTel egyik befektetőjével 2014. április 16-án megállapodást kötött a "Business Telecom Kötvény I." elnevezésű kötvény későbbi időpontban történő tőke- és kamatkifizetésére. Ugyanezen ügylethez kapcsolódóan a BTelnek vételi kötelezettsége áll fenn, - 230. 0000 db BTel Törzsrészvényre vonatkozóan. A befektető a BTel ellen a Kecskeméti Törvényszéken felszámolási eljárás megindítása iránti kérelmet nyújtott be, mely eljárás során a bíróság a BTel kérelmére a kötvény kifizetésére további 45 napos határidőt engedélyezett, mely határidő jelenleg még nem telt le. A BTel a törvényszék és a jogszabály által biztosított határidő alatt rendezni kívánja a tartozást.

A BTel eddig azért nem tett közzé közleményt az üggyel kapcsolatban, mert az általuk hivatkozott szabályzat szerint a felszámolási eljárás elrendelő jogerős végzés cégközlönyben történő megjelenés várható napját kell megjelentetni, tehát itt is alapvető követelmény, hogy a végzés jogerős legyen, a BTellel szemben azonban felszámolást jogerősen nem rendeltek el- áll a BTel bejelentésében.

A BTel korábbi, a Magyar Telekommal szemben fennálló kötelezettségével kapcsolatos közleményét is módosította: ebből kiderül, hogy a Magyar Telekom által a BTel ellen szolgáltatási díj és járulékai megfizetése iránt a Kecskeméti Törvényszéken indított polgári perben a pertárgy értéke 944,1 millió forint.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!