Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A globális piacok válsággal néznek szembe, s a befektetőknek igen óvatosnak kell lenniük - mondta Soros György, a milliárdos befektető egy Srí Lankán tartott konferencián ma reggel.

Kína jelenleg küzd azzal, hogy új növekedési modellt találjon, s a jüan leértékelésével problémáit tovább adja a világ többi részének - mondta Soros Colombóban a Bloomberg tudósítása szerint. Eközben a pozitív kamatokhoz való visszatérés amúgy is kihívást jelent a fejlődő világ számára, s a jelenlegi helyzet sok hasonlóságot mutat 2008-al - tette hozzá.

A globális devizapiacok, árupiacok és részvénypiacok tűz alatt állnak az év első hetében. Eközben a leértékelődő jüan tovább növeli az aggodalmakat a kínai gazdaság erejével kapcsolatban, amely beruházás és ipari termelés vezérelt növekedési modelljéből a fogyasztások és a szolgáltatások által hajtott szerkezetre kísérel meg épp áttérni. Tegnapig a globális értékpapírpiacok esése miatt idén eddig mintegy 2500 milliárd dollárnyi vagyon tűnt el - mutatott rá.

Kínának komoly alkalmazkodási problémái vannak, mondhatjuk, hogy ezek a problémák már akkorák, hogy válságnak lehet nevezni - mondta Soros.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!