A cég kedden azt közölte, hogy 1,94 milliárd dollár adózás utáni eredményt ért el a szeptember 30-áig tartó harmadik negyedévben, ami részvényenként 1,25 dollár profitnak felel meg. Ez hajszálra megegyezik a tavalyival. Az elemzői várakozásokban két centtel kisebb részvényarányos negyedéves eredmény szerepelt.

A jövedéki adók nélkül számított árbevétel 6,93 milliárd dollárról 6,98 milliárd dollárra nőtt, de így is elmaradt a szakértők által várt 7,05 milliárd dollártól.

Az Egyesült Államokon kívüli piacokon jelenlévő Philip Morris International 207,1 milliárd szál cigarettát adott el a harmadik negyedévben, ami 5,4 százalékos csökkenés a tavalyi azonos időszakhoz képest. A cigaretta-eladás a világ valamennyi térségében csökkent Európa kivételével, ahol 1 százaléknál kisebb mértékű növekedést jegyeztek fel.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!