A zárószakaszban a Molnak köszönhetően több mint 100 ponttal emelkedett az index értéke, így a stagnálást jelentő 27 393 ponton zárt. A kora délutáni 25 bázispontos kamatvágásnak látszólag semmilyen hatása nem volt az árfolyamokra. A vezető részvények vegyesen szerepeltek, a legnagyobb napon belüli mozgást a Magyar Telekom produkálta. Árfolyama a délelőtt folyamán egészen 994 forintig emelkedett, majd meredeken esett, az utolsó részvényekre már 970 forinton köttettek üzletek, ami 1,2 százalékos gyengülésnek felelt meg péntekhez képest. Ugyancsak estek a gyógyszerpapírok, a Richter és az Egis egyaránt 0,7 százalékkal gyengült, előbbi 36 825, utóbbi 22 720 forinton fejezte be a kereskedést. A Mol és az OTP befektetői nyereséget könyvelhettek el a nap végén, az olajrészvény több mint tízmilliárd forintos forgalom mellett 0,6 százalékkal 26970 forintra, a bankpapír 0,2 százalékkal 9184 forintra javult. A közepes kapitalizációjú részvényeket tömörítő BUMIX 0,2 százalékkal 3572 pontra erősödött. Ez elsősorban a Rábának volt köszönhető, a gépipari cég részvényei folyamatosan drágultak, nap végén 4,4 százalékos pluszban, 2767 forinton állapodtak meg. Ugyancsak erősödött a Danubius és a Fotex, előbbi 1,6, utóbbi 0,5 százalékkal javult. Stabil emelkedéssel indult a Genesis, a jegyzés 7-8 százalékos pluszban is megfordult, a délután folyamán megszaporodó eladói megbízások azonban 2497 forintra nyomták le az árfolyamot, ami még mindig közel két százalékos többletnek felelt meg. A nap vesztesei az FHB és a Pannonplast volt 2,6 illetve 2,2 százalékos leértékelődéssel.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!