Az OTP ereje a nap elején még úgy tűnt, kifullad, mivel kicsi mínuszban nyitott, azonban 11 órára már átvitte az 5000 forintos szintet is. Délután az emelkedés következő hulláma érkezett a kedvező amerikai makroadatokra reagálva, s egészen 5200 forintig vitte a papír kurzusát. Innen korrigált a részvény 5119 forintig zárásra, ami 2,4 százalékos emelkedés hétfőhöz képest. A régióban egyedülálló volt a bankpapír jó szereplése, a Raiffeisen és az Erste kurzusa egyaránt csökkent Bécsben, kereskedők szerint a rally erőteljes shortzárások is táplálhatták.

A Magyar Telekom úgy viselkedett, ahogy egy tisztességes osztalékpapírnak kell kamatvágás után, jegyzése a kereskedés végére 4,5 százalékkal emelkedett egészen 790 forintig. A Mol árfolyama azokat erősítette meg hitükben, akik szerint az olajrészvény kitört, zárásra 14 890 forintig szaladt, ami 3,4 százalékkal magasabb a hétfői árfolyamnál.
Szépen teljesít a kisebbik bankpapír is, a kereskedés elején még a 950 forintos szinttel küszködött, azonban ismét a vevők győztek, és kerek 1000 forintig hajtották a papírt, ami újabb 3,5 százalék nyereség a részvényeseknek.

Az első félév sztárjai, a gyógyszerrészvények most nem vették ki a részüket az általános jó hangulatból, a Richter stagnált, az Egis mindössze fél százalékkal emelkedett.

A BUX index 19 882 pontig kapaszkodott, ez 466 ponttal haladja meg az előző záróértéket.

Árfolyamok és grafikonok

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!