Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Tokióban a tőzsde 2011 márciusa óta a legnagyobb egy napon belüli nyereséget érte el: a piac vezető részvényeit követő Nikkei225 index 636,67 ponttal, 4,94 százalékkal 13 514,20 pontra, az első szekción jegyzett összes részvény árfolyamát követő Topix index pedig 55,02 ponttal, 5,21 százalékkal 1111,97 pontra emelkedett a vártnál jobb első negyedévi gazdasági növekedésnek köszönhetően.

A japán statisztikai hivatal jelentése szerint a január-márciusban a GDP évi 4,1 százalékkal, az előző negyedévhez képest 1,0 százalékkal nőtt. Az emelkedő részvények csoportját az autóipari, az acélipari és az abroncsgyártó cégek papírjai vezették. A Toyota Motor 8,6 százalékkal, a Honda Motor 4,6 százalékkal, a Fuji Heavy Industries (Subaru) 12,9 százalékkal, a Bridgestone 7,5 százalékkal erősödött.

A szöuli tőzsde Kospi indexe 8,85 ponttal, 0,46 százalékkal 1932,70 pontra emelkedett, korrigálva ezzel a pénteken elért 2 százalékos veszteség egy részét. A pénteki veszteséget a Samsung Electronics részvényének 6,18 százalékos gyengülése idézte elő, miután a Fitch Ratings hitelminősítő intézet az erősödő piaci verseny miatt romló profitkilátásaira hivatkozva nem emelte meg hitelképességi besorolását.

A tokiói és a szöuli zárás után a hongkongi Hang Seng index 0,42 százalék nyereséget, a tajvani Weighted 0,81 százalék nyereséget, a szingapúri Straits Times index 0,71 százalék nyereséget mutatott. A kínai piacok hétfőn ünnep miatt zárva tartottak.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!