Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A magyar kamatdöntésig folyamatosan erősödött a forint árfolyama, sőt szokatlanul sokat, több mint 1 százalékot drágult az euróval szemben az értéke. Különösebb hír, vagy sztori nem állt emögött, valószínűleg inkább egy sor stop aktiválódása okozhatta a forint szárnyalását - mondta a Napi Gazdaságnak Ruzsonyi Ákos, a Commerzbank devizakereskedője. Különösebb sztori ugyanis nem volt, a nemzetközi jó hangulat vitte ugyan az árfolyamot, de még erre is rátett egy lapáttal a magyar deviza amely a legjobban teljesített kedden. Ruzsonyi szerint igazánnincs oka a forint további erősödésének. Amennyiben szerdán bejelentik, hogy Magyarország kikerül a túlzott deficiteljárás alól az még hozhat egy pillanatnyi erősödést, de igazi hírértéke már valószínűleg nem lesz, így könnyen lehet, hogy a keddi alja 285,60-80 környékén megfogja már a forint szárnyalását.

A sváci frank árfolyama is az 1,25-ös szint felett járt ismét kedden az euróval szemben. Ennek oka az lehetett, hogy a vártnál sokkal rosszabb lett az áprilisi export adata az országnak. Mivel folyamatosan a gazdaság lassulását jelző adatok érkeznek, előbb-utóbb léphet a központi bank és meg is emelheti az ársáv alját, legalábbis ezt árazza a piac. Egy frankért így kedden este 229 forintot, a gynegülő dollárért pedig 223 forintot kellett fizetni.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!