Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A határozat szerint a Genesis zártkörű alaptőke-emelésével összefüggő összehangolt részvényszerzése kapcsán, a kötelező vételi ajánlat megtételének elmulasztása tárgyában hivatalból folytatott piacfelügyeleti eljárást a felügyelet. Ezen eljárás lezárásaként hozta meg határozatát a PSZÁF, amely a társaságokat egyenként 20-20 millió forintra bírságolta.

A PSZÁF határozata szerint a piacfelügyeleti eljárás megindításának indokát és egyben alapját az képezte, hogy a Genesis által zártkörű részvénykibocsátás keretében lebonyolított alaptőke-emelésében a cégek a vételi ajánlattételi kötelezettséget keletkeztető 33 százalékos küszöbérték feletti befolyást szereztek, azonban ajánlattételi kötelezettségüknek a vonatkozó jogszabály szerinti tizenöt napos határidőn belül nem tettek eleget, így megsértették a jogszabály előírásait.

A felügyeleti bírságot a Logical Mining CC, a Pinning Properties CC, a Calypso Mining Advisors CC és Mohikan Development CC társaságokra (dél-afrikai társaságok), valamint a Vital Source SA társaságea rótta ki a PSZÁF. A tőkeemelést követően a Calypso Mining Advisors CC tulajdoni aránya 50,74, a Logical Mining CC aránya 10,04, a Mohikan Development CC aránya 10,82, a Pinning Properties CC arány 1,43, a Vital Source SA tulajdoni aránya pedig 9,16 százalékra nőtt. Az alaptőke-emelés kapcsán összehangoltan eljáró társaságok Genesis Nyrt.-ben szerzett tulajdonosi részesedésének mértéke elérte a 82,19 százalékot.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!