A magyar deviza szinte a tegnapi szinteken mozog az euróval és a dollárral szemben. A közös európai pénzt 288,80 forinton jegyzik a tegnap késő délutáni 289,05 után, míg a dollárért 223,45 forintot kérnek a tegnapi 223,63 forint után a bankközi devizapiacon. A svájci frankkal szemben ehhez képest kissé nagyobb erősödés látható, az alpesi deviza 230,90 forintot ért a tegnapi 231,84 forintos szint után. Az eurót szintén a tegnapi szintek közelében jegyzik a dollárral szemben: a kurzus 1,2926-nál jár a tegnapi 1,2934 után.

A forint árfolyamát a Magyar Nemzeti Bank monetáris testülete kamatdöntő ülése megmozgathatja, ám vélhetően nagy meglepetésre nem kell számítani. A Napi Gazdaság elemzői konszenzusa 25 bázispontos, vagyis negyed százalékpontos további vágást valószínűsít, így 4,50 százalékra mérséklődhet az alapkamat.

Jelentősebb makroadat csak délután, az USA-ból érkezhet: magyar idő szerint délután 4.00 órakor fogyasztói hanuglatindexet közölnek, amelytől javuló értéket vár a piac.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!