Mindez annak tudható be, hogy a a héten az OTP mellett most már a Richter is áttört egy fontos szintet így komoly emelkedésnek indulhattak ezek a részvények technikai alapon. Az OTP már szerdán kiugrott az 5000 forintos szint fölé, és innen csak egy gyors visszateszt volt, amit sikeresen letudott az árfolyam. Így hiába romlott el közben a nemzteközi hangulat a magyar piacon a bankrészvény tovább száguldott, és pénteken már 5125 forinton 1,3 százalékos pluszban zárta a napot.

A hét utolsó napján kitört a karámból, vagyis a csökkenő trendjéből a Richter árfolyama is. A gyógyszergyártó meggyőző teljesítménnyel, több mint 1,6 milliárd forintos forgalom mellett 35 900 forintig drágult, ami 2,9 százalékos pluszt jelentett. Mindezt arra mutat, hogy a 35 500 forintos kemény ellenállási szintet simán átvitte az árfolyam, és így újra emelkedő pályára állhat a részvény. Az Egis is fontos szint felett zárt ezen a napon. a Részvény ugyanis 20 040 forinton0,3 százalékos pluszban végzett.

Száguldott a Magyar Telekom is, a részvény az elmúlt napok alulteljesítése után 2 százalékkal 363 forintra emelkedett. Továbbra is nehezen bír a töbiekkel tartani a Mol, pedig a részvény hétfőn forog utoljára a 462 forintos részvényenkénti osztalékkal. Ennek és az olaj árának emelkedése ellenére 0,5 százalékkal 16 480 forintra esett vissza a részvény, igaz itt pánikra még nincs ok, a friss emelkedő trend ugyanis 16 100 forint környékén törhet csak.

A BUX így 1 százalékkal 19 183 pontra nőtt pénteken, egyre közelítve a kerek 20 000 pontos értéket. A decemberi BUX határidő is egyre óvatosabb azonban értéke 19 448 ponton állt meg a hét utolsó napján. A 0,7 százalékos emelkedés azt jelentette, hogy egyre szűkebb a különbség a promt indexxel.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!