BUX
38616

Szembe ment a világgal Budapest

Az amerikai tőzsdék ugyan mínuszban forogtak a magyar börze zárásakor, ennek ellenére a BUX szépen emelkedett a nap végére.

Deák Bálint, 2012. december 27. csütörtök, 17:15

A Mol és a Magyar Telekom vezérletével száguldott a magyar tőzsde, amely, úgy látszik nem reagálta le a forint ünnepek alatti vesszőfutását. Igaz, csütörtökön a magyar deviza is erősödött, de még mindig pénteki szintje felett forgott az euróval szemben. Ennek ellenére a Magyar Telekom 2,8 százalékkal emelkedett, igaz a magyar kötvények hozamain nem látszott a pánik jele, és úgy látszik, a befektetők lapunk cikke alapján rájöttek, hogy osztalékhozama nagyon magas a jelenlegi árfolyam mellett a cégnek. Mással ugyanis nehéz lenne magyarázni a részvény szárnyalását a hírszegény napon. A Telekom végül 365 forinton zárta a napot. A Mol is szépen húzott, vélhetően az olaj árának emelkedése, illetve az INA körül csituló viharok következtében. Az olajcég árfolyama 2,3 százalékkal 17 805 forintra nőtt.

A nemzetközi hangulatra legérzékenyebb OTP árfolyama esett viszont 0,5 százalékot, amiben azért az is benne lehet, hogy az elmúlt héten erősnek bizonyult a részvény. A 4130 forintos záró ár azonban még így is jónak mondható. A Richter viszont különösebb ok nélkül - sőt a forint gyengesége még jót is tesz a cégnek - esett 1,1 százalékot, ami 36 000 forintos záró árat eredményezett. A BUX így a négy nagy vegyes mozgásának betudhatóan 0,7 százalékkal 18 069 pontra nőtt csütörtökön.