Kiss Mónika, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője az MTI-nek elmondta, az enyhén negatív európai hangulat befolyásolta a BÉT kereskedését, a forgalom némileg a 2016-os átlag (10,9 milliárd forint) alatt alakult.

A két legforgalmasabb részvény az OTP és a Mol volt. Az elemző szerint a bankpapír esése még a pénteken közzétett gyorsjelentés és makroadatok utáni reakció. Bár a jelentés és az azt követő kommentek is pozitívak voltak, ám a vártnál alacsonyabb bruttó hazai termék (GDP) adat rontotta az OTP kilátásait, hiszen a cég gazdálkodására erősen hat az ország növekedési lehetősége - mondta.

Kiss Mónika kiemelte: a Molnál nem volt jelentős adat, a papír nem reagált az olajár emelkedésére, a Magyar Telekom és a Richter pedig a viszonylag alacsony kereskedési volumen mellett megtartotta értékét.

Varjú Péter, az Erste Befektetési Zrt. igazgatója az M1 aktuális csatornán kifejtette: a pénteken közzétett kiábrándító GDP-adat miatt számítottak arra, hogy a keddi kereskedésben is alulteljesít majd a BÉT. A nyugat-európai piacok 0,5 százalékos, a magyar piac pedig 1,2 százalékos mínuszban zárt - mondta. Varjú Péter szerint az utolsó egy órában erős eladói nyomás alatt volt a BUX.

A Mol 245 forinttal, 1,49 százalékkal 16 150 forintra csökkent, 1,4 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 109 forinttal, 1,57 százalékkal 6851 forintra esett, forgalmuk 5,1 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 2 forinttal, 0,44 százalékkal 452 forintra gyengült, forgalma 587,3 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama 36 forinttal, 0,65 százalékkal 5513 forintra csökkentette értékét, a részvények forgalma 2,0 milliárd forintot ért el.

A BUMIX 1782,19 ponton zárt kedden, ez 2,84 pontos, 0,16 százalékos csökkenés a hétfői záráshoz viszonyítva.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!