A szerdai kereskedést 18 472 ponton fejezte be a BUX index, ez 1,1 százalékkal volt alacsonyabb az előző napi értéknél. A mutató ennél lényegesen alacsonyabban is járt, a napi mélypont 18 346 ponton volt mielőtt a zárásban felrántották. A forgalom átlagos volt, azon már nem is lehet csodálkozni, hogy az üzletek kétharmadát az OTP vitte el.

A vezető részvények közül csak a Magyar Telekom tartotta magát, a többi papír veszített értékéből. A távközlési részvényekért a nap végén ugyanúgy 403 forintot kellett fizetni, mint a keddi záráskor. Az OTP az utóbbi napok esése után szerdán viszonylag olcsón megúszta, a 4600 forintos szint 0,8 százalékos mínusznak felelt meg, míg a Mol 17 065 forintos ára 1,6 százalékkal maradt el a kedditől. A bankpapírok bő 40 forinttal tudtak visszakapaszkodni a délelőtti 4557 forintos napi mélypontjukról, míg az olajcég árfolyama egészen 16 920 forintig esett napközben, majd onnan jött vissza.

A gyógyszergyártóknak is rossz napjuk volt a piacon, különösen a Richtert viselte meg a hangulatromlás. A cég papírjai 1,75 százalékkal lettek olcsóbbak, így 33 945 forintig estek vissza, miközben az Egis 18 845 forintos ára 0,2 százalékos lecsorgást jelentett.

Az alacsony forgalmú spekulatív kispapírok között a Futuraqua volt a nap nyertese 8,6 százalékos szárnyalásával, de a Pannonflax is büszke lehet 6,7 százalékos ugrására. A másik oldalon a Biomedical vezette az esést 10 százalékos mínusszal, míg a Hunmining 4 százalékkal lett olcsóbb a nap végére.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!