A mostani hirtelen hangulatjavulást több, szinte egy időben megjelent kedvező elemzői vélemény váltotta ki. Jordan Rohan, a Stifel Nicolaus & Co. szakembere például úgy véli, hogy a 60 milliárd dolláros piaci kapitalizációjú cég a következő egy évben az S&P−500 index tagjává válhat. Ezt a véleményt arra alapozza, hogy 2004 augusztusában a Google másfél évvel a bevezetés után lett a tőzsdemutató tagja. Ha megvalósul a lépés, akkor az Rohan szerint növelheti a részvények likviditását, ezért ő 29 dolláros célárfolyam mellett vételre javasolja a papírokat.

Victor Anthony, a Topeka Capital elemzője egy múlt heti prezentációra hivatkozott, amelyet egy e-kereskedelemmel foglalkozó konferencián mutatott be egy cég. Szerinte az anyag pozitívuma volt, hogy a Facebook reklámmotorja 1,1 milliárd felhasználó kezelésére is képes. Ráadásul a mobilalkalmazások terjedése növelheti a felhasználók interakcióját, hiszen bármelyik pillanatban a zsebükben hordhatják a Facebookot.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!