Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az aukciós átlaghozamban ezúttal nem alakult ki újabb történelmi mélypont. A viszonylag gyenge aukciós eredményben az utóbbi egy napban bekövetkezett jelentős nemzetközi hangulatromlásnak, az óvatosabb befektetői hozzáállásnak lényeges szerepe van.

Az ÁKK 50 milliárd forintnyit hirdetett meg a 12 hónapos diszkontkincstárjegyből, de a 69,1 milliárd forintnyi vételi ajánlatot látva 45 milliárd forintra mérsékelte az elfogadott ajánlatok mennyiségét. A mindössze 1,4-szeres aukciós lefedettség mellett az elfogadott ajánlatok hozama 3,90 és 4,04 százalék között szóródott, amelyek mellett az átlaghozam 4,00 százalékos lett. Ez bár 4 bázisponttal magasabb a tegnapi 12 hónapos másodpiaci referenciahozamnál, de szintén 4 bázisponttal magasabb a két héttel ezelőtti legutóbbi kibocsátás átlaghozamánál.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!