Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Három dollárral, 106, 117 és 126 dollárra csökkentette a Goldman Sachs elemző részlege az S&P 500 index esetében a 2015-ös, 2016-os és 2017-es évi egy részvényre jutó eredmény előrejelzését. Ez a 2015-ös év esetében azt jelenti, hogy az S&P 500 cégek egy részvényre jutó eredménye 7 százalékkal csökkenhetett a korábbi évhez képest, ezzel 2015 a legrosszabb év lehetett az amerikai cégek életében 2008 óta - írja a CNBC cikke alapján a portfolio.hu .

A Goldman kiemelte, a profitvárakozások csökkentését elsősorban az energiaszektor romló kilátásai indokolták, az olajár 12 éves mélypontra esett. Ez pedig a cégek eredménytermelő képességére is rányomta bélyegét. A Goldman pedig 2016-ban is csak mérsékelt fellendülést vár az energiaszektor eredményeiben.

A Goldman előrejelzései szerint az energiaszektor operatív szinten negatív egy részvényre jutó eredményt érhetett el 2015-ben, amire azóta nem volt példa, hogy a társaság gyűjti az adatokat (1967).  A befektetési bank szerint az amerikai cégek eredménytermelő képességét az idei évben alapvetően 3 fő dolog befolyásolhatja: a marzsok csúcsra futása, az energiaszektor eredményeinek alakulása, a további gazdasági lassulással kapcsolatos kockázatok.

A Goldman az S&P 500 esetében a piaci átlagnál kedvezőtlenebb véleményeket fogalmaz meg 2016-ra. A szakértők szerint az egy részvényre vetített árbevételnél 4 százalékos növekedéssel számolnak, 8,8 százalékos javulást várnak a profit marzsokban, és 11 százalékos növekedést az egy részvényre jutó eredményben.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!