Christopher Mattheisen erről egy szerdai háttértájékoztatón beszélt. Hozzátette, hogy az elnyert új frekvenciákért kifizetendő ár - közel 59 milliárd forint - meg fog térülni a vállalat számára.

A vezérigazgató kijelentette, hogy a Telekom a jelenlegi 54 százalékos 4G lefedettséggel piacvezető és belátható időn belül egyben a legnagyobb sebességű negyedik generációs hálózattal fog rendelkezni.

Megerősítette, hogy a szolgáltató jövőre 80 százalékra tervezi növelni a 4G lefedettséget. A vállalat arra számít, hogy jelentősen fog nőni a 4G képes készülékek elterjedtsége is. A Telekomnál jelenleg tíz eladott készülékből hét képes csatlakozni a leggyorsabb mobilinternet hólatra, az ezután megjelenő típusoknak pedig már mindegyike rendelkezik majd ezzel a képességgel. A szolgáltatónak jelenleg 250 ezer ügyfele használja a 4G hálózatot.

Christopher Mattheisen elmondta azt is, hogy a Telekom már felkészítette a hálózatát a tenderen elnyert új frekvenciák bekapcsolására, így azok használatba vételéhez egyelőre nincs szükség új beruházásokra.

Amint megkötik a hatósági szerződést - amelyre 45 nap áll rendelkezésre - és megkapják a rádió engedélyt, utána a Magyar Telekom jogszerűen használhatja az új frekvenciákat.

A tájékoztatón bejelentették azt is, hogy októbertől új, átalánydíjas - nem forgalomfüggő - mobilinternet csomagokat vezet be a Telekom. A tematikus csomagokon belül bizonyos típusú adatforgalom - például közösségi oldalak használata, böngészés és e-mail, éjszakai net használat vagy tévézés és filmnézés - korlátlanul felhasználható.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!