A Synergon Informatika Nyrt. 100 százalékos leányvállalata a Synergon Rendszerintegrátor Kft. egyrészt a KOPINT-DATORG Informatikai és Vagyonkezelő Kft.-vel, mint közös ajánlattevővel konzorciumban, másrészt önálló ajánlattevőként nyerte el az Országos Bírósági Hivatal ügyvitel egyszerűsítésére kiirt pályázatát - jelentette be a cég szerdán a BÉT-honlapján. Az adminisztratív terhek csökkentése érdekében meghirdetett közbeszerzési tender két részfeladatból áll.
Az Országos Bírósági Hivatal, és a Synergon Rendszerintegrátor Kft., a konzorciumi társával aláírták az informatikai fejlesztésekre vonatkozó vállalkozási szerződéseket. A megállapodások értelmében olyan informatikai rendszert építenek ki, melynek révén lehetőség nyílik a bírósági eljárásokban elektronikus dokumentumok fogadására, felhasználására és küldésére. A kialakítandó elektronikus kapcsolattartás egyszerűbbé teszi a bírósági ügyfelek számára az ügyintézést, továbbá hatékonyabbá az ítélkezésben érintett szervezetek közötti információcserét. A Synergon és konzorciumi társa vállalta, hogy 2012. augusztus 31-ig az informatikai rendszer fejlesztését, bevezetését, valamint a kapcsolódó szolgáltatásokat elvégzi.

A közlemény arra nem tér ki, hogy milyen hatással lesz ez a projekt a Synergon árbevételére, illetve nyereségességére, így nehezen számolható árfolyamhatás.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!