Az ArcelorMittal 3 milliárd dollár értékben tervez tőkeemelést (rights issue), melyből 1,1 milliárd dollárt a Mittal család jegyez majd. A tervek szerint a tőkeemelés folyamata 2016 első felében záródhat.

A vállalat továbbá 1 milliárd dollárért értékesíti a spanyol Gestampben levő kisebbségi (35%) részesedését.

A cél a társaság adósságának csökkentése. A társaság nettó adósságállománya 2015 végén 15,7 milliárd dollár volt.

A társaság továbbá egy, 5 éves akciótervet is indít, melynek célja, hogy a javítsa az 5 üzletágának eredményességét, a cél, hogy az egy tonnára jutó EBITDA mutató 85 dollár felé emelkedjen, az előző évi 62 dollárt követően.

A részvények a nehéz iparági környezetben gyengén teljesítenek az utóbbi hónapokban, a papírok árfolyama tavaly nyár óta a harmadára esett.






Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!