A Nordtelekom Igazgatóságának tervei szerint a közlejövőben megvásárolhatják a Beltáv telekommunikációs társaság ügyfeleit és eszközeit maximum 200 millió forintos vételárért.

A Nordtelekom vezetése az év elején a dinamikus növekedését tűzte ki célul, melyet nem csak organikus úton kíván megvalósítani. Ennek érdekében a részvénytársaság tulajdonosai tőkeemelésről döntöttek, melynek keretében legalább 50 000 és legfeljebb 250 000 darab részvény kibocsátását tervezik 1000 forintos névértéken. Ez jelentősen meghaladja a jelenlegi 600 forint körüli tőzsdei részvényárat. A társaság Igazgatóságának tervei szerint a tőkeemelésből befolyó pénzből maximum 200 millió forintért megvásárolja a Beltáv Kft. eszközeit és ügyfeleit. Az akvizícióval kapcsolatos előkészítő tárgyalások elkezdődtek, a tranzakció során független tanácsadó, könyvvizsgáló végzi a megvásárolandó Beltáv eszközök értékelését. A Nordtelekom a következő években - többek között a tőkeemelés által biztosított pénzügyi források segítségével - tovább kívánja erősíteni a telekommunikációs piacon betöltött pozícióját.

A Nordtelekom Nyrt. a gazdasági válság kirobbanását követően 2009-ben vezette be részvényeit a Budapesti Értéktőzsdére. A tőzsdei megjelenés egyik fő célja az volt, hogy a telekommunikációs piacon a vállalat a konszolidáció egyik nyertese lehessen. A tőzsdei jelenlét által megkövetelt transzparencia jelentős mértékben erősítette a Nordtelekom pozitív megítélését. A társaság piaci pozíciója erősödött, a működés pénzügyi háttere folyamatosan stabil maradt. A Nordtelekom a gazdasági válság 2008-as kitörése előtt és azóta is nyereségesen gazdálkodik: 2010-ben 264 millió forintos árbevétel ért el. A pénzügyi válság által generált egyik legfőbb kihívást az ügyfelek pénzügyi fegyelmének romlása jelentette, azonban mára ez is normalizálódott.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!