Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Bloomberg hírügynökség adatai szerint 2,998 százalékra csökkent a tízéves olasz kötvények hozama először 1993 óta, mióta adatokat gyűjt az ügynökség. A spanyol kötvények hozama szintén csökkent pár bázisponttal, elérve a 2,944 százalékos hozamszintet.

Az olasz kötvények hozamát az euróövezeti szolgáltató szektor áprilisi teljesítményéről érkező hírek vitték lejjebb, Spanyolországban a múlt havi munkanélküliségi adatok voltak kedvezőek.

Rainer Guntermann, a Commerzbank AG frankfurti piaci elemzője úgy nyilatkozott a Bloombergnek, hogy az eurózóna perifériáján levő országok gazdasági alaptulajdonságai javulnak, ezért csökkentek a hozamok.

Az elemző szerint a hozamok még nem érték el egyensúlyi szintjüket. Szerinte még mérséklődnek a spanyol és olasz kötvények, valamint a referenciának tekintett német államkötvények hozamai közti különbségek.

A spanyol és a német tízéves kötvények közti hozamkülönbség szerdán ideiglenesen 148 bázispontra csökkent (2010 augusztus óta nem volt ilyen kicsi), majd visszaemelkedett 152 bázispontra. Az olasz és német kötvények hozamkülönbsége délután négykor 158 bázispont volt.

Patrick Jacq, a BNP elemzője szerint a kockázat és a haszon viszonylatában az 1,5 százaléknál alacsonyabb hozam mellett a német tízéves kötvények nem jelentenek vonzó befektetési lehetőséget. Szerdán 1,44 százalékon is állt a német kötvények hozama.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!