A befektetők attól tartanak, hogy Donald Trump átmeneti korlátozó rendeletének komoly hatása lesz a globális gazdaságra és kerekedelemre is. Ennek következtében nemcsak a tengerentúlon, de Európában is rossz volt a hangulat.

Az FTSE-100 0,9, a DAX és a CAC-40 1,1 százalékot esett, a Stoxx Europe 600 indexe szintén 1,1 százalékot gyengült. A periféria mutatói közül a milánói FTSE MIB közel 3, a madridi IBEX-35 1,5 százalékot esett.

Az európai tőzsdezáráskor - 17.30 órakor - az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti ára 30 cent (0,54 százalék) csökkenéssel 55,40 dolláron állt.

A New York-i tőzsdén sem volt jó a hangulat, a zárás előtti órában a DJIA indexe 0,90, az S&P-500 0,8 százalék, a Nasdaq 1 százalék mínuszban állt.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!