A felek hétfői közleménye szerint az Erste Bank az Appeninn minőségi ingatlanportfóliója és stabil jövedelemtermelő képessége alapján döntött a finanszírozási megállapodás megkötéséről.

A hitelek átstrukturálását követően a hitellejárati időtáv egységesen 10 év lesz, az ingatlanok pedig közös jelzálogfedezetet jelentenek a finanszírozó számára. A megállapodás az elkövetkező időszakban 1,4 milliárd forint fizetési halasztást is jelent a cégcsoport számára, amely az így felszabaduló forrásokat a portfólió további bővítésére kívánja fordítani.

A 2009 végén megalakított Appeninn Vagyonkezelő Holding Nyrt. ingatlanpiaci tevékenysége során réspiaci szegmensekre koncentrál. Célterületei egyebek közt a B-kategóriás irodaházak, valamint az ipari és logisztikai ingatlanok, továbbá speciális igényeket kielégítő haszongépjárművek bérbeadásával is foglalkozik. A társaság tulajdonában lévő összesített ingatlanterület nagysága a fővárosban és vidéken meghaladja a 65 ezer négyzetmétert.

A cégcsoport a 2012. üzleti évét 1,361 milliárd forintos árbevétellel, 761 millió forintos EBITDA szintű - kamatfizetés, adózás és értékcsökkenési leírás előtti - eredménnyel és a részvényesekre jutó 331 millió forintos adózott eredménnyel zárta.

A társaság részvényeit 2011 októbere óta a Budapesti Értéktőzsde A kategóriájában forgalmazzák, 2012. április 1-től pedig a BUX-ba is bekerült.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!